Limba franceza e vorbita in Franta de aproximativ 50.000.000 de oameni. Este folosita ca limba oficiala in afara Frantei in unele state din Europa – in Belgia alaturi de flamanda, – in Elvetia alaturi de italiana, germana si retoromana, – in Luxemburg, de asemenea franceza se vorbeste ca limba oficiala si pe alte continente – in America (intr-o parte a Canadei si in Republica Haiti), in Africa (in fostele colonii franceze), in Siria, Liban, etc. Interpres ofera servicii de traduceri legalizate in limba franceza.

Datorita traditiei culturale si civilizatiei de mare prestigiu, franceza s-a raspandit pe plan mondial ca limba internationala in stiinta, cultura si relatii diplomatice. Ea s-a format prin evolutia aparte a latinei vorbite in Galia. In istoria limbii franceze se pot deosebi trei perioade: franceza veche, franceza medie si franceza moderna.

Datorita normelor rigide impuse de Academie limba oficiala a ramas in esenta neschimbata in ultimele trei secole, in timp ce limba curenta a evoluat foarte mult, astfel incat intre cele doua aspecte sunt astazi mari deosebiri. Pentru traduceri autorizate si traduceri legalizate in sau din limba franceza puteti apela cu incredere la biroul nostru de traduceri Interpres.

O particularitate a limbii franceze in comparatie cu celelalte limbi romanice o constituie ortografia, foarte conservatoare. De multe ori, cuvintele sunt notate cu forme cat mai apropiate de originalul latin. Pronuntarea insa a evoluat, astfel incat astazi exista o mare diferenta intre scriere si pronuntare, de aceea va punem la dispozitiei servicii de interpretariat in limba franceza pentru diverse evenimente.

In ceea ce priveste limba vorbita, caracteristic limbii franceze este folosirea frecventa a cuvintelor de argou. Limbajul argotic are o mare vechime (a fost folosit in literatura inca din secolul al XV-lea). Cuvintele de argou sunt asa de raspandite, mai ales in limba populara din Paris, incat uneori e greu de stabilit o delimitare intre limbajul argotic si cel popular.

 

Call Now Button
× Vorbiti pe WhatsApp