Biroul de traduceri Interpres va ofera traduceri profesionale pentru toate tipurile de acte juridice: contracte, acorduri, brevete, tranzactii comerciale confidentiale, dosare, hotarari judecatoresti, articole de lege, certificate constatatoare, sentinte, conventii, etc.

Traducerile legalizate juridice sunt efectuate de traducatori autorizati specializati pe domeniul juridic.

 

De ce este atat de important ca documentele juridice sa fie traduse profesional?

 

O buna traducere legala depinde de alegerea exacta a termenilor si de faptul daca acestea sunt relevante pentru sistemul juridic respectiv. Terminologia juridica, fie ca este destinată legilor, contractelor, brevetelor, acordurilor de confidențialitate sau declaratiilor martorilor, trebuie intotdeauna tradusa corect în limba respectiva. Din punct de vedere juridic, este extrem de important ca fiecare termen sa fie tradus cu exactitate.

Ca si in cazul oricarui alt tip de document scris, documentatia legala poate include continut destinat să convinga sau sa influenteze cititorul. Aderarea la stil nu este intotdeauna usoara si necesita o atentie deosebita atat de catre expertii juridici, cat si de lingvisti. In mod similar, textele legislative sau declaratiile comerciale sunt deschise la interpretare. Claritatea este importanta pentru a evita confuzia sau interpretarea gresita.

Traducatorii de documente juridice nu traduc numai dintr-o limba in alta, ci traduc si ei de la un sistem juridic la altul. Ei trebuie să fie familiarizati cu normele culturale si sa aiba si sa aiba cunostinte ample despre sistemul juridic al tarii.

 

Care sunt consecințele unei traduceri inexacte?

 

Traducerea inexacta poate duce la un document care este foarte greu de ințeles. Neaplicarea terminologiei isi schimbă sensul. O singura greseala de traducere ar putea avea ca rezultat o reputație deteriorata, sentinte ilegale, tranzactii financiare nereusite si multe probleme.

Biroul de traduceri Interpres va ofera pe langa traduceri, interpretariat, apostilare  si servicii conexe precum: consultanta gratuita, tehnoredactare, corectare traduceri, scanare, copiere. Deplasare gratuita in Bucuresti.

 

 

Call Now Button
× Vorbiti pe WhatsApp