Traducerea din limba spaniola capata o importanta globala vasta, aceasta fiind a treia cea mai folosita limba dupa engleza si chineza. Studiile sugereaza ca aproximativ 75% din spaniola moderna este derivata din latina. Cu toate acestea, latina nu este singura influenta, aproximativ 8% din vocabularul spaniol fiind derivat din limba araba. Limba spaniola este vorbita in primul rand in Spania si America Latina, cu toate acestea, este limba oficiala in peste douazeci si doua de tari. Limba spaniola este una dintre cele mai fonetice limbi ale lumii. Daca stii ortografia unui cuvant, esti aproape sigur ca o poti pronunta. Principalele exceptii de la aceasta sunt cuvintele mai recente care au o origine straina si anumite litere care afecteaza pronuntia.

Exista diferente in limba vorbita intre spaniola peninsulara sau spaniola europeana si spaniola americana. Fiecare dintre acestea are o serie de dialecte regionale si geografice diferite, inclusiv spaniola si catalana mexicana. Un traducator profesionist ii va intelege complet subtilitatile culturale si variatiile dialectale. De exemplu, acelasi cuvant poate insemna doua lucruri diferite, in functie de locul unde va aflati – in Spania sau in America Latina. Exista mai multe tipuri diferite de traducere din limba spaniola:  Traducerea documentelor: varietatea materialelor care pot solicita traducerea in spaniola este uimitoare. Aceasta include documente legale, texte medicale, copii publicitare, manuale si multe altele.    Traducere literara: aceasta se ocupa de literatura. In afara de mentinerea preciziei, un traducator trebuie sa creeze o lucrare tradusa care sa fie bine scrisa, placuta, intr-adevar frumoasa. De obicei, un traducator va avea nevoie de multa experienta pentru a incepe abordarea acestor tipuri de proiecte. Traducere si dublare a filmelor: Exista multe filme si programe de televiziune care trebuie traduse si apoi dublate, in mare parte din engleza in spaniola.

Daca aveti nevoie de o traducere obisnuita sau certificata in limba spaniola, Biroul de traduceri Interpres va sta la dispozitie cu traducatori profesionisti care vor livra traduceri de inalta calitate. Pe langa traduceri legalizate, interpretare si apostilare, va oferim un calculator preturi traduceri si servicii conexe, precum: consultanta gratuita, editare, corectarea traducerilor, scanarea, copierea.

 

 

Call Now Button
× Vorbiti pe WhatsApp