O clasificare simpla si unitara este clasificarea geografica, in care se tine seama de gruparea teritoriala a limbilor. Oferim servicii de  traduceri legalizate pentru limbi straine de pe toate continentele. In cadrul clasificarii geografice, limbile sunt enumerate in ordinea unitatilor politico-geografice. Este o clasificare bazata pe date pur descriptive.

Clasificarea genealogica este si ea destul de veche. Primele incercari de clasificare genealogica a limbilor din Europa apartin secolului al XVI-lea si ele contin multe date corecte. In cadrul acestei clasificari limbile sunt grupate, dupa criteriul originii comune, in familii de limbi. Acoperim traduceri legalizate din toate familiile de limbi existente. Pe glob exista cateva mari familii de limbi: indo-europeana, semito-hamitica, ibero-caucaziana, uralo-altaica, chino-tibetana, etc.

O familie de limbi se poate imparti in mai multe ramuri, iar acestea in grupuri si subgrupuri, in functie de legatura mai stransa intre unele limbi din aceeasi familie si de gruparea lor geografica pe un teritoriu. In acest fel, criteriul genealogic se imbina cu cel geografic.

In ultimele decenii, lingvistii acorda o mare atentie clasificarii tipologice a limbilor. In cadrul ei, limbile sunt grupate pe baza trasaturilor comune ale structurii lor, in special ale morfologiei. Deoarece materialul cu care se lucreaza necesita numai date descriptive, aceasta clasificare poate cuprinde toate limbile actuale.

Pana in prezent s-au propus mai multe scheme de clasificare. Cea mai cunoscuta este aceea care grupeaza limbile in patru mari tipuri: izolant, aglutinant, flexionar si incorporant. Serviciile noastre cuprind traduceri autorizate, traduceri legalizate, interpretariat si apostilarea documentelor pentru limbi din toate cele patru tipuri de clasificare.

Call Now Button
× Vorbiti pe WhatsApp