Transcreatia este procesul de adaptare a continutului la un nou public tinta, schimbarea elementelor din material si a mesajelor necesare pentru a mentine acelasi impact emotional global.

In general, traducerea presupune o redare mai fidela a continutului de la o limba la alta. Uneori, aceasta este exact cee ace doriti: informatii din prima limba, care pot fi intelese de un nou public. Dar ce se intampla daca succesul proiectului dumnevoastra depinde nu doar de informatie ?

 

In publicitate si marketing, nu incercati doar sa va informati publicul. Anunturile eficiente si campaniile de marketing depend de o combinatie de indici emotionali subtili. Emotiile sunt universal si semnalele pe care le inspira depend adesea de cultura. Ca un singur exemplu, culorile diferite au semnificatii emotionale in intreaga lume. Acolo se intampla Transcreatia – prin reconsiderarea intregului proiect de baza, specialistii in transcreatie pot obtine acelasi impact emotional ca si copia originala, dar pentru o noua audienta cu asteptari lingvistice si culturale diferite. Transcreatia poate implica elemente atat de diverse, cum ar fi modificarea schemei de culori, modificarea imaginilor si rescrierea sau modificarea aspectelor copiei pentru a aborda mai efficient publicul tinta.

 

Aveti nevoie de transcreatie ?

 

Transcreatia nu este intotdeauna necesare. Uneori, traducerea de marketing este tot cee ace aveti nevoie pentru a crea o copie care rezoneaza cu publicul tinta. Traducerea pe piata pastreaza mesajul original intact, in loc sa in creeze de la zero. Cu toate acestea, aceasta include traducerea de slogane, glume si cifre de vorbire pentru a le face relevante pentru publicul tinta.

De unde stii ca ai nevoie transcreatie ? Raspunsul depinde atat de obiectivele dumnevoastra, cat si de natura materialului sursa. Adesea, atat traducerea de marketing cat si transcreatia sunt utilizate impreuna pentru acelasi proiect. Un furnizor de servicii lingvistice cu experienta va poate ajuta sa va decideti pentru o eficienta maxima si cele mai bune rezultate.

 

Biroul de traduceri Interpres va ofera consultanta gratuita si o traducere corecta si rapida a tuturor documentelor de care aveti nevoie. Nu ezitati sa ne contactati.

 

 

Call Now Button
× Vorbiti pe WhatsApp